El 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes, és una data assenyalada al calendari valencià pel seu contingut històric –la Batalla d’Almansa- i ara també pel seu contingut institucional, per ser el dia del parlament valencià. Per això, les Corts han programa una sèrie d’actes els dies 22, 24, 25 i 30 d’abril, com també una exposició oberta al públic que es podrà visitar des del mateix dia 25 d’abril fins el 24 de maig.

La programació d’actes és la següent:

Divendres, 22 d’abril de 2016
A les 18 hores, a la Sala Vinatea de les Corts, presentació de les darreres publicacions de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians:
– Diplomatari Borja, 5: Archivio di Stato de Roma: Documents dels protocols de Camillo Beneimbene (1479-1505). Edició d’Ivan Parisi i coordinació de Maria Toldrà.
– El poder i la profecia: De la teoria a la pràctica borgiana, de Joan Requesens i Piquer.

Diumenge, 24 d’abril de 2016
A les 12 hores, des de la plaça de la Mare de Déu fins al Palau dels Borja, desfilada amb la representació de les danses de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Dilluns, 25 d’abril de 2016
A les 12 hores, a l’Andana del Palau dels Borja, acte institucional per a commemorar el 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes. En la celebració es lliurarà l’Alta Distinció Parlamentària de les Corts “Francesc de Vinatea” a la Comissió d’Experts per analitzat els problemes financers de la Generalitat Valenciana, grup de treball format per Francisco Pérez García, Rafael Beneyto Cabanes, José Antonio Pérez García, José Ismael Fernández Guerrero, Vicent Peiró Ibáñez i Vicent Cucarella Tormo. L’acte el clourà el President de les Corts, Enric Morera, amb un discurs institucional.

A les 19.30 hores, Concert de l’Orquestra de València a la Llotja de la Seda, que interpretarà obres dels compositors valencians Vicent Martín i Soler i d’Eduardo López-Chávarri, com també de Ludwig van Beethoven, sota la direcció de Francisco Valero-Terribas. L’entrada és lliure, amb l’aforament limitat.

Exposició al Palau dels Borja
Des del 25 d’abril al 24 de maig, amb un horari de 16.30 a 20 hores, es podrà visitar l’exposició: Del Renaixement a la modernitat, imatges dels Borja.

En l’exposició es mostren les escultures de Manolo Boix de la família Borja com també obres d’arts procedents del Museu de Belles Arts de València, la Catedral de València i del Monestir de les Clarisses de Gandia.

Dissabte, 30 d’abril de 2016
De 10 a 14 hores i des de les 16 fins les 20 hores, el Palau dels Borja farà una jornada de Portes Obertes per a mostrar a la ciutadania el Palau, les instal·lacions de les Corts Valencianes i poder visitar l’exposició Del Renaixement a la modernitat, imatges dels Borja, organitzada amb motiu del 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here