València, 20 d’abril de 2018 – El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat este matí els actes que s’han organitzat pel parlament valencià amb motiu del 25 d’Abril. Segons ha informat el President, “demà dissabte i el diumenge, farem portes obertes, amb un horari de 10 a 2 de la vesprada i de 4 a 8. Es faran visites guiades i així els visitants podran conéixer la història del lloc en què ens trobem, podran conéixer el funcionament de la nostra institució amb un recorregut que va des del vestíbul, la zona noble del Palau i l’hemicicle de les Corts”.

En les portes obertes, la ciutadania trobarà un canvi, ja que el quadre de la Batalla d’Almansa es troba este cap de setmana a Almansa, on celebren estos dies la recreació de la batalla. De fet, el President Morera ha estat convidat per l’ajuntament de la ciutat castellano-manxega i demà visitarà Almansa i participarà en diferents actes de la recreació, com ara el passe de llista a les tropes i serà padrí fictici en una recreació d’una boda del segle XVIII.

També dissabte es farà un acte descentralitzat a Alaquàs, “amb motiu del centenari de la declaració del seu castell com monument nacional. Eixe castell, justament, era propietat del senyor Joan Castro de la Casta, qui s’exilià després de la Batalla d’Almansa per haver sigut partidari de la causa austracista. L’acte de les Corts en Alaquàs, serà este dissabte a les 20 hores i comptarà amb un espectacle teatral i de foc de Xarxa Teatre”, segons ha explicat el President.

Diumenge pel matí, a les 11.30 hores i en la Plaça de la Mare de Déu de València, s’ha programat un acte participatiu i obert al públic, un “bureo” en el qual s’interpretaran balls tradicionals valencians i tothom que sàpia i vulga podrà ballar. El començament d’este acte comptarà amb un taller, on el mestre de ball i estudiós del folklore Eduard Caballer, explicarà i ensenyarà a tots els presents passos, coreografies i maneres d’interpretar els balls que a continuació es tocaran a càrrec de la Colla Brials, una associació cultural que s’ha encarregat d’estudiar, recuperar i divulgar el folklore tradicional de les comarques valencianes.

Els actes es clouran dimecres 25 d’abril, amb l’acte institucional que se celebra al Palau dels Borja i on es lliurarà la distinció Francesc de Vinatea del parlament al Consell Preautonòmic, en el seu 40 aniversari i el segon guardó Guillem Agulló, que enguany és per a l’activista contra la islamofòbia Amparo Sánchez.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here