Varese (Llombardia, Itàlia), 24 de novembre de 2016 – Esta vesprada ha començat a Varese (Itàlia) l’assemblea plenària de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), en la que participa el President de les Corts Valencianes, Enric Morera, junt a uns altres presidents i presidentes de parlaments autonòmics de l’Estat Espanyol, com ara Catalunya, Galícia, Andalusia, Múrcia, Castella-La Manxa, Castella-Lleó, les Illes Canàries, Astúries i Extremadura. Al llarg de la vesprada es coneixerà la declaració de la CALRE de 2016, com també la resolució sobre les conseqüències que té i tindrà el Brexit al conjunt de les regions europees.

Segons ha expressat el President de Les Corts, “les regions europees han de ser el motor de la recuperació de la confiança de la ciutadania en la Unió Europea. Els projectes regionals i la veu de la ciutadania, expressada en les assemblees legislatives, com les Corts Valencianes, són un element fonamental per a acabar amb la crisi de confiança i de legitimitat que patix la Unió Europea”.

Per al representant de les Corts Valencianes, “la proposta del president que deixa ja el càrrec, Raffaele Cattaneo de crear un senat europeu, una cambra on estiguen representats tots els parlaments regionals amb veu, vot i poder legislatiu, és una fórmula interessant i necessària per a recuperar l’interès de la ciutadania per Europa i per tot allò que representa”.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here