Santa Cruz de Tenerife, 19 de gener de 2018 –  La Conferències de Presidents i Presidentes de Parlaments Autonòmics (COPREPA), va celebrar divendres passat a Santa Cruz de Tenerife la seua reunió plenària anual. Entre els temes tractats, la renovació de càrrecs de la conferència i també l’aprovació de la Declaració de Canàries, document que marca les línies de treball comú de les diferents assemblees legislatives autonòmiques.

En este sentit, la nova Presidenta de COPREPA és la representant del Parlament de Canàries, Carolina Darias i el seu nomenament es va fer públic en la roda de premsa posterior a la reunió dels presidents i en la qual ha participat també el titular sortint de la conferència, el President de les Corts Valencianes, Enric Morera.

La sessió de treball es va realitzar en la seu del Parlament de Canàries i va començar amb la intervenció del President de COPREPA 2017, Enric Morera, President de les Corts Valencianes, i entre els assumptes que es van donar compte estava l’informe de la Presidència de CALRE 2017, que ha va recaure en el President del Parlament d’Andalusia, Juan Pablo Durán.

El President sortint de COPREPA va informar de la voluntat dels parlaments de col·laborar en tots els fòrums on es prenguen decisions importants per a la ciutadania perquè, segons ha destacat Morera, “som un exemple de bon treball, de consensos i de bona governança i volem que les autonomies tinguen més veu i que se’ns tinga més en compte. Fins i tot en la reforma constitucional, cosa que hem reflectit en la Declaració de Canàries també”.

Amb este al·legat en defensa del treball i del paper de les assemblees legislatives autonòmiques, el President de les Corts va cedir el testimoni de COPREPA a la Presidenta canària.

Entre altres qüestions, les presidentes i presidents dels parlaments autonòmics van debatre la proposta de renovació del protocol de col·laboració entre la COPREPA i l’entitat homòloga italiana, la Conferenza per a col·laborar i intercanviar experiències i treballs, alguna cosa que es realitzarà però dins del marc d’actuació assenyalat per CALRE, en el qual ja participen tots els parlaments regionals europeus.

Consulta ací el text complet de la Declaració de Canàries:
Declaración de Canarias

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here