València, 24 d’abril de 2018 – Les Corts Valencianes celebraran demà el seu dia, el 25 d’Abril i ho faran amb un acte institucional a les 11 del matí. Després del parlament del President, Enric Morera, es lliuraran les distincions que atorga la cambra valenciana: la Distinció Francesc de Vinatea i el Guardó Guillem Agulló.

La distinció Francesc de Vinatea, que anualment lliura les Corts, ha estat enguany concedida als membres del Consell Preautonòmic, en l’any que es compleixen 40 anys de la seua constitució per encetar tot el procés d’autogovern i posar en marxa les institucions autonòmiques.

Per la seua banda, el Guardó Guillem Agulló en la seua segona edició, és per a l’activista valenciana contra la islamofòbia Amparo Sánchez. Cal recordar que les Corts aprovaren instaurar una distinció amb el nom del jove de Burjassot assassinat a Montanejos fa 25 anys per reconèixer a persones i col·lectius que treballen per una societat tolerant, oberta, democràtica i lliure de racisme i xenofòbia.

Programació d’actes
Les Corts celebraren el passat cap de setmana una sèrie d’actes per commemorar el 25 d’Abril. Dissabte i diumenge el Palau dels Borja obrí les seues portes a més de 2.600 persones, que visitaren i conegueren la història i el funcionament de les Corts i també contemplaren el tapís del segle XVI amb la representació de l’escut de les Corts forals.

Diumenge, la Plaça de la Mare de Déu es va omplir de música tradicional i de centenars de balladors i balladores, que participaren al taller i bureo de la Colla Brials, organitzat per les Corts Valencianes.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here