València, 19 de maig de 2017 – Les Corts Valencianes acolliran dilluns vinent al matí la primera jornada autonòmica sobre el Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH). En esta trobada participaran totes les associacions valencianes que treballen amb les famílies i sota el lema “Des de la infància a l’edat adulta”, intervindran en la trobada un gran nombre d’experts i responsables polítics per a atendre i entendre el treball d’estes entitats.

L’objectiu de la jornada és aprofundir en el treball per a la posada en funcionament d’un protocol de detecció i atenció del TDAH, encara inexistent a la Comunitat Valenciana i sobre el qual han negociat intensament les associacions amb la Generalitat. A més, el passat 1 de març, en la Comissió de Sanitat de les Corts Valencianes es va aprovar una proposició no de llei en este sentit, per a demanar la creació d’un cens de pacients amb TDAH, donar formació a professionals sanitaris i educatius perquè tinguen les eines necessàries per a tractar els casos, així com també crear Unitats Funcionals i interdisciplinàries de TDAH en la xarxa de la sanitat pública de la Comunitat Valenciana.

Des de la Comissió de Sanitat dels Corts també s’ha impulsat la jornada que se celebra este dilluns en el parlament valencià, en la qual participaran ponents experts en medicina i en educació per al tractament del TDAH. Estos experts són: Doctora Ana Miranda, Catedràtica de Psicologia Evolutiva de la Universitat de València; Doctor José Martínez, Psiquiatre de l’Hospital Doctor Peset; Doctor Fernando Mulas, Neuropediatra i president de SNVAP; Doctor Pedro Barber, Neuropediatra de l’Hospital La Fe; Doctora Milagros Fuentes, psiquiatra de l’Hospital Arnau de Vilanova; Anna Doménech, Psicopedadoga, psicòloga i orientadora escolar; Luis Abad, psicopedagog i neuropsicòleg; Lorena Amado, psicòloga; María Teresa Cebrián, mestra d’educació infantil i Alfred Miralles, professor de secundària.

Les entitats convocants de la primera jornada autonòmica de TDAH són:
– AADAH-D. Alacant.
– ADAHMA. La Marina Alta. Dénia (Alacant)
– ADAHTA. Elx (Alacant)
– AFNADAH. Gandia (València)
– ANHDA. Elda (Alacant)
– APADAHCAS. Castelló.
– APNADAH. València.
– ASOFA. Torrent (València)
– DAHIA. Vinaròs (Castelló)
– TDAH ANTONIO GARCÍA. Sant Vicent del Raspeig (Alacant)
-TDAH MÉS 16 VALÈNCIA. València i la seua seu a Dénia (Alacant)

Esta noticia también está disponible en: Castellano

1 COMENTARI

  1. Mil gracias a Les Corts por esta acogida al TDAH valenciano que tanta visibilidad necesita!! Un gran paso de los miles que andaremos hasta lograr que el mundo sepa y entienda el significado de no atender el TDAH por su gran costo económico y social para los afectados y para quienes viven y conviven con el trastorno!!

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here