València, 11 d’abril de 2018 – El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha reunit este matí amb representants de la Plataforma Intercultural d’Espanya (PIE), un col·lectiu que agrupa a més de 40 associacions de persones migrants i que defensa la integració i la participació de totes les persones en la vida pública. En la reunió s’ha parlat de mesures ja preses en eixa línia, com la de la sanitat universal i d’altres que han de posar-se en marxa, com la renda bàsica d’inclusió o de futures que han de passar pel parlament, com ara la llei de prestacions socials.

En eixe sentit, des de la PIE consideren que el treball fet fins ara és molt positiu, destacant la renda bàsica d’inclusió, “que comença el proper 23 d’abril i que és molt important, va més enllà de l’ajuda solidària, és la mobilitat que existeix perquè la persona que la cobra la gasta al xicotet i mitjà comerç i farà que molta gent que està en situació extrema, tinga una espenta per eixir endavant a moltes famílies”, segons han assegurat des de la plataforma.

També s’ha valorat la targeta sanitària i han recordat que va ser la primera llei del parlament i “s’ha trobat forma que no hi haja cap persona al territori valencià sense atenció”. Des de la PIE han assenyalat que la reunió mantinguda amb el President de les Corts ha estat “molt profitosa perquè “vénen temps complicats i cal recordar que un 9% de la població de la Comunitat Valenciana són immigrants i altres ja són fills d’immigrants i no figuren en eixe percentatge i volem que la nostra gent siga part de la societat com una més i que participe en la presa de decisions”.

Per la seua banda, el President del parlament valencià ha agraït la petició de reunió de la PIE “perquè sempre és bo per a l’administració tindre interlocutors que treballen en diferents àmbits, que aporten, que tenen connexions amb els diferents col·lectius. Per això el treball de la PIE, amb un protagonisme important ací, és interessant poder reunir-se amb ells per a fer possible que les polítiques que fem arriben a tota la ciutadania”.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here