València, 7 de novembre, 2017 – El XX Fòrum Infantil UNICEF s’ha celebrat hui en les Corts Valencianes amb l’objectiu de visibilitzar el dret a la participació de la infància i fomentar el diàleg de les xiquetes i xiquets amb les institucions. S’emmarca entre les múltiples activitats de celebració del Dia Universal de la Infància, que serà el pròxim 20 de novembre.

Enguany, el Fòrum Infantil ha explicat per primera vegada amb la participació dels membres dels Consells Municipals Infantils de les ciutats valencianes reconegudes amb el segell Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF Comitè Espanyol: Alzira, Quart de Poblet, Mislata, Torrent, Sagunt i Morella.

Els i les joves que participen en estos consells treballen en els seus municipis per a aportar propostes i opinions a través del diàleg amb l’ajuntament, i constitueixen el primer espai on les xiquetes i xiquets poden exercir el seu dret a participar, reconegut en la Convenció sobre els Drets del Xiquet de 1989.

Hui han participat per primera vegada en un fòrum parlamentari, on han exposat la seua visió i propostes de cara a la nova Llei d’Infància i Adolescència, en la qual treballa la Direcció d’Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, i que pròximament tramitarà el parlament valencià. Així, UNICEF fomenta que la participació infantil vaja penetrant en les nostres institucions, no solament en el nivell municipal sinó l’autonòmic. Es proporciona a més l’oportunitat que les xiquetes i xiquets expliquen a la cambra les seues aportacions a una llei que els concerneix directament, ja que regularà els seus drets.

Els i les participants han ressaltat la importància que la futura llei atenga a les necessitats urgents dels xiquets i xiquetes més exclosos i vulnerables de la Comunitat Valenciana, que retalle la pobresa infantil, i que garantisca el seu dret a créixer en ciutats amables. Han emfatitzat la importància de la igualtat i l’accessibilitat perquè tots, independentment de les seues circumstàncies (econòmiques, d’origen nacional o diversitat funcional) puguen gaudir del seu dret a l’educació i a estar integrats en la seua comunitat.

El President d’UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, Jorge Cardona, ha recordat que “el dret a participar no implica només que l’opinió de les xiquetes i xiquets siga sentida sinó escoltada i degudament tinguda en compte, de manera que els adults i les institucions tenim obligacions per a donar plenitud real al dret de la infància a opinar sobre els assumptes que els concerneixen”.

Per la seua banda, el President de les Corts Valencianes, Enric Morera ha destacat la importància de treballar conjuntament amb tots els grups parlamentaris les propostes que han llançat hui en el parlament els representants dels diferents Consells Municipals de la Infància, per a poder ser incorporades en la llei de la infància i de l’adolescència. Així mateix, el President ha agraït la gran tasca que han fet els consells i també UNICEF per fomentar la participació activa dels més joves en la nostra societat.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here