València, 23 de maig de2017 – Demà dimecres, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) en col·laboració amb les Corts celebrarà la seua acostumada campanya de donació de sang. Fins a la Plaça de Sant Llorenç es desplaçarà un autobanc per a atendre als treballadors, diputats i visitants de les Corts, així com als veïns que desitgen col·laborar amb la seua donació. L’horari de la campanya ocuparà el matí del dijous de 9 a 14 hores.

La col·laboració del Centre de Transfusió i el parlament valencià va començar l’any 2006 i fins a hui són quasi 800 les unitats de sang arreplegades. Uns 100 voluntaris s’han acostat a donar sang per primera vegada gràcies a esta iniciativa. A l’autobanc de la plaça de Sant Llorenç solen acudir una mitjana de 40 persones entre donants habituals i nous voluntaris.

El Centre de Transfusió recorda que els requisits per a donar sang són molt senzills: tindre entre 18 i 65 anys, gaudir de bona salut i pesar més de 50 quilos. El consum diari de sang en els hospitals valencians és d’unes 700 unitats; tots els dies de l’any, cada minut s’administra sang o un derivat de la mateixa. Un sol pacient, amb leucèmia per exemple, necessita durant el seu tractament la donació de més de 250 persones.

La conclusió més important és que estes necessitats són cobertes gràcies a la generositat de donants que de forma anònima decidixen col·laborar i millorar així la vida dels pacients. De fet cada donació salva fins a tres vides.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here