València, 28 de febrer de 2018 – El President de les Corts Valencianes, Enric Morera i la Presidenta de FERSORD-CV, Carolina Galiana, han rubricat este matí el contracte mitjançant el qual esta entitat realitzarà el servei d’interpretació en Llengua de Signes dels plens, comissions i actes institucionals del parlament valencià.

La Mesa de Les Corts va acordar en la seua reunió de 22 de desembre de 2017 que s’iniciara la tramitació d’un procediment obert per a la contractació d’un servei d’intèrprets de Llengua de Signes, que es va adjudicar el 20 de febrer mitjançant l’acord de la Mesa 2375/IX, quedant establida la data d’inici del contracte el dia 1 de març de 2018.

La funció d’este servei d’interpretació és de gran importància, ja que Les Corts, com a institució que encarna la representació del poble valencià, ha manifestat en les seues successives legislatures la seua preocupació per l’especial problemàtica que afecta a les persones sordes i han instat a l’adopció de mesures tendents a proporcionar a estes una situació real d’oportunitats i una plena integració en tots els aspectes de la vida social. De fet, la llengua de signes pròpia dels sords té reconeixement estatutari. Des de la reforma de 2006, l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana contempla en el seu article 13.4 que la Generalitat garantirà l’ús de la llengua de signes pròpia dels sords, que haurà de ser objecte d’ensenyament, atenció i respecte.

Per a satisfer aquestes necessitats, el 31 de juliol de 2006, Les Corts va subscriure un conveni de col·laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD-CV) per a realitzar les actuacions tendents a facilitar a les persones sordes el coneixement de l’activitat parlamentària i institucional desenvolupada en Les Corts.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here