València, 20 de febrer de 2018 – Xiquets i xiquetes de col·legis de Castelló de la Plana, de la ciutat de València i d’Elx s’han reunit hui en una sessió plenària a l’hemicicle de les Corts i convocats per Aldeas Infantiles per a fer l’activitat anual de “Diputat per un dia”, iniciativa amb la qual es treballen valors en les aules.

El President de les Corts, Enric Morera, ha estat l’encarregat d’obrir i dirigir una sessió plenària en la què els escolars han proposat un total de 12 compromisos al voltant de la confiança, terme que enguany s’ha treballat en Aldeas Infantiles com un valor més en la lluita contra l’assetjament i la violència entre els més joves. De fet, el President ha posat en valor el treball que es fa des de l’ONG i que culmina al parlament valencià amb un ple infantil, “on es posa de relleu la importància de la paraula i de la democràcia per a la resolució de conflictes”.

Enguany, els 106 alumnes que han estat diputats i diputades per un dia han vingut del col·legi La Magdalena de Castelló de la Plana, del col·legi Jaume I d’Elx i del centre Antonio Machado de la ciutat de València. Després de les exposicions dels portaveus de les tres escoles, els alumnes convertits en parlamentaris han votat els compromisos que més els han agradat entre els 12 presentats.

Finalment, el compromís més votat ha estat el número 8 que deia, textualment: “Ens comprometem a complir sempre la nostra paraula quan fem una promesa. I el nostre lema: si pensen que no podràs acomplir la teua paraula, no faces promeses”.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here