El President Morera recorda els grans consensos de les Corts per un finançament i unes inversions de l’Estat justes

0
372

València, 25 d’abril de 2018 – Les Corts Valencianes han celebrat hui l’acte institucional del 25 d’Abril, el dia del parlament valencià, per atorgar les distincions Francesc de Vinatea i el guardó Guillem Agulló, que enguany han recaigut en el Consell Preautonòmic i en l’activista contra l’islamofòbia Amparo Sánchez.

En representació del Consell Preautonòmic, que enguany fa 40 anys de la seua fundació, ha intervingut un dels seus membres, que després seria President de la Generalitat, Joan Lerma, qui ha fet una repassada de tots els fets i treballs que desembocaren en la consecució de la plena autonomia.

L’activista Amparo Sánchez, ex presidenta del Centre Cultural Islàmic de València i una persona implicada en la promoció de la tolerància religiosa i cultural, ha agraït al distinció de les Corts, fent un especial recordatori a la família de Guillem Agulló.

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha tancat l’acte amb un discurs institucional, en el qual ha destacat que la cambra autonòmica valenciana “és actualment expressió d’un bon parlamentarisme i prova d’això és que l’arc parlamentari sorgit de les eleccions de maig de 2015 és molt plural. Més que mai. Eixa diversitat també està representada a la Mesa, on som presents tots els grups de la cambra amb una raonable harmonia”.

En eixa línia, el President del parlament valencià ha assegurat que és un bon moment “també per recordar que en la present legislatura, les Corts han assolit més consensos que mai, entre els quals hi cal ressaltar una reivindicació cabdal de la legislatura: l’exigència unitària per un finançament just i per unes inversions de l’Estat equitatives, la qual cosa és fonamental per superar la causa principal del nostre empobriment col·lectiu”. Segons Morera, “no volem privilegis. Exigim respecte i l’aplicació d’un principi constitucional, el d’igualtat. Podem afirmar categòricament, que ara com abans, l’amenaça principal al nostre autogovern és la falta d’un finançament just. Perquè sense suficiència financera no hi ha autonomia política”.

En el seu discurs, el President Morera ha dit que les valencianes i els valencians “no gastem més, sinó que ingressem sistemàticament menys del que ens correspondria, relativament menys que la mitjana pel cost dels serveis públics que disposem. Segons la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (Fedea), la despesa real per habitant ens situa, any rere any, per baix de la mitjana espanyola”.

Respecte això, el President del parlament valencià ha reclamat l’execució de la reforma de l’Estatut d’Autonomia, pendent al Congrés dels Diputats, per assegurar una inversió territorialitzada que respecte el pes poblacional de la Comunitat Valenciana.

També, el President de les Corts ha destacat l’alt treball de la cambra. Segons ha dit al discurs, “hui, 25 d’Abril, Dia de les Corts Valencianes, és un dia per a sentir-nos orgullosos i orgulloses de nostre patrimoni comú. De tenir una institució moderna, autònoma, que avança amb valentia, independent, plural i oberta a la ciutadania. Que funciona. Eixe és en bona mesura un mèrit dels diputats i diputades, dels grups parlamentaris i dels professionals de les Corts que fan possible la tramitació de més de 63.000 iniciatives parlamentàries en el que portem de legislatura. Més, molt més que cap altre parlament”.

Després de l’acte institucional, la celebració ha continuat al jardí de les Corts amb un vi d’honor de la Marina Alta, oferit per cortesia de “Bodegas Xaló”.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here