València, 21 de juliol de 2017 – Dilluns vinent, 24 de juliol, comença el XX Seminari de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE), que se celebrarà en la ciutat d’Oviedo amb motiu del 20 aniversari de la fundació d’este organisme, presidit en l’actualitat per Juan Pablo Durán, també President del Parlament d’Andalusia.

La capital asturiana ha sigut la triada per a esta celebració ja que el 7 d’octubre de 1997 va ser la data de la declaració d’Oviedo amb la qual es va fundar la conferència.

Al seminari participaran representants de parlaments regionals de tota Europa i amb motiu d’este 20 aniversari el que es pretén és continuar treballant en el projecte europeu per a ampliar el diàleg respecte als reptes que té per davant la Unió Europea, així com aportar nous punts de vista que reforcen els seus objectius estratègics. Per este motiu, el seminari té per títol “Paper de les regions en l’Europa en Transició”.

En la primera jornada del seminari de CALRE es procedirà a la lectura del manifest commemoratiu del 20 aniversari d’este organisme que es va aprovar en la reunió del Comitè permanent celebrat fa un parell de setmanes en la ciutat de Brussel·les i que llegirà el President de la Junta General del Principat d’Astúries, Pedro Sanjurjo.

El President de les Corts Valencianes i també president de la COPREPA (Conferència de Presidents i Presidentes de Parlaments Autonòmics), Enric Morera, serà l’encarregat de moderar la segona sessió del seminari, que se celebrarà a les 17.15 hores de la vesprada del dilluns 24 de juliol. Sota el títol “Una Europa ciutadana. Els processos bottom-up I la futura unió europea”, intervindran en esta sessió el director general adjunt de Justícia i Consumidors de la Comissió Europea, Francisco Fonseca; el conseller de la Presidència i representant d’Astúries en el Comitè de la Regions, Guillermo Martínez i el director dels serveis jurídics i registre del Comitè de la Regions, Pedro Cervilla.

Les sessions d’este seminari duraran tot el dilluns 24 i també el dimarts 25 i entre els temes que s’abordaran està la construcció europea de les regions, com tractar l’euroescepticisme i l’eurofòbia, com potenciar la marca europea, la creació d’un nou eix europeu i les perspectives de futur de la unió.

A més dels representants dels parlaments regionals de tota Europa, també participaran en la primera jornada del seminari el president electe del Comitè Europeu de la Regions, Karl-Heinz Lambert i la presidenta del Congrés del Consell d’Europa, Gudrum Mosler-Törnström.

Totes les sessions d’este seminari seran emeses en directe per la televisió de la Junta General del Principat d’Astúries (www.jgpa.es) i també es podran seguir en streaming des de la web de CALRE (www.calrenet.eu)

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here