Oviedo, 25 de juliol de 2017 – Els parlaments regionals europeus han tingut la seua seu a Oviedo, on s’ha celebrat el seminari de la conferència que els agrupa i que ara, fa 20 anys, es fundà amb el Manifest d’Oviedo. Al llarg de dos jornades de treball, s’ha parlat d’una Europa en transició en uns temps canviants, que ha de fer front als atacs euròfobs i guanyar seguidors entre els euroescèptics. Una Europa que vol créixer i construir-se des d’uns fonaments sòlids, des de la base que representen els pobles, regions i autonomies.

El President de les Corts Valencianes i President de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA), Enric Morera, ha assegurat que en este seminari de CALRE, s’ha pogut comprovar que en el disseny de la nova Europa “el paper de les regions cada dia és més important i així ho hem constatat amb el President del Comité de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, amb qui compartim que la crisi i el dèficit democràtic es pot combatre amb el paper de les regions i dels parlaments regionals europeus, perquè tenim els peus a terra i podem elaborar polítiques de baix cap a dalt dins de la Unió”.

L’Europa de la ciutadania, la nova concepció de la idea d’Europa, com respondre als euroescèptics, com consolidar una marca europea forta o la creació d’un nou eix europeu han estat les línies de treball del seminari, que s’ha celebrat a la Junta General del Principado de Asturias.

En la primera jornada de treball es llegí el manifest del 20 aniversari de CALRE, aprovat pel comitè permanent i el President de les Corts moderà una ponència i debat sobre la participació ciutadana a Europa.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here