València, 9 de juny de 2017 – El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha compromés amb els representants de la Xarxa per la igualtat Lingüística (ELEN en les seues sigles en anglés) treballar per al reconeixement i normalitat d’ús de les llengües minoritàries i minoritzades a la Unió Europea, una tasca que proposarà que impulse la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE) per avançar en drets i igualtats de tots els territoris i la seua ciutadania a Europa.

L’anunci s’ha fet en el transcurs de la recepció oficial que ha fet el President de les Corts als components d’ELEN, una xarxa que agrupa a 150 entitats de 22 estats de la Unió Europea i que defensa el reconeixement, protecció i ús de les llengües minoritàries i minoritzades i que no són les oficials dels estats membres. Esta entitat, de la mà d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), es reunix este cap de setmana a València per a treballar i per a presentar el Protocol Donostia per la garantia dels drets lingüístics.

El President, aprofitant la trobada, ha demanat a ELEN un informe sobre com els parlaments regionals europeus poden contribuir a reduir la desigualtat en matèria de llengües oficials en la Unió Europea. Segons en paraules d’Enric Morera, “treballarem per la unitat europea, pel respecte a la diversitat i també que totes les llengües siguen considerades útils en eixa diversitat europea que necessitem”.

L’encàrrec ha estat rebut molt satisfactòriament per ELEN i el seu representant, el valencià Ferran Suay, ha assegurat que el President Morera, “sempre té un interès per les llengües europees, a més del valencià, i hem rebut la petició formal per elaborar un dictamen per a la CALRE per tal d’iniciar un treball sistemàtic en favor del reconeixement dels drets de tots els parlants d’Europa i no sols dels que parlen idiomes que són els oficials dels estats. Amb molt de gust assumim l’encàrrec que ens ha fet i elaborarem l’informe”.

A la reunió han assistit també el diputat de Compromís Josep Nadal i el Secretari Autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, en representació del govern valencià.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here