El President de les Corts demanarà als grups del Congrés que no retarden més la reforma estatutària

0
541

València, 27 de desembre de 2017 – El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ja ha obtingut resposta a la carta enviada a la Presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, demanant explicacions per les reiterades ampliacions dels períodes per a la presentació d’esmenes per a la reforma de la disposició addicional primera de l’Estatut d’Autonomia. En la comunicació rebuda al Palau dels Borja, amb data de 20 de desembre, la Presidenta de la cambra baixa assegura que l’ampliació de les pròrrogues és una responsabilitat i petició dels grups parlamentaris.

Vista la resposta, el President de les Corts ha informat que enviarà una carta als portaveus dels diferents grups parlamentaris al Congrés, “per tal de demanar-los que no posposen per més temps la reforma estatutària que ha de garantir una inversió territorialitzada de l’Estat que respecte el pes poblacional valencià”.

Cal recordar que en juliol de 2015, el President Morera va fer com una de les seues primeres tasques demanar al llavors President del Congrés, Jesús Posada, la inclusió en l’ordre del dia del debat per a la presa en consideració de la tramitació de la reforma, fet que es va repetir en dos ocasions més, adreçant la carta també a Presidents diferents, com Patxi López i Ana Pastor. Recentment, i en vista que s’ha ampliat en 41 ocasions el període de presentació d’esmenes per a la reforma, el President del parlament valencià envià una carta, amb data 12 desembre, a la Presidenta del Congrés, la qual ja ha obtingut la seua resposta.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here