València, 31 de maig de 2016 – El president de les Corts Valencianes, Enric Morera s’ha reunit esta vesprada amb el president de l’Associació de Juristes Valencians, José Ramon Chirivella per parlar-ne de les propostes d’oferir resposta jurídica a les inquietuds socials de les valencianes i els valencians reivindicant com a instrument per a aconseguir-ho el ple exercici de la competència per a legislar sobre dret civil valencià.

Enric Morera ha manifestat la voluntat de Les Corts en defensa del nostre Estatut i el dret a actualitzar el Dret Civil valencià. El president del parlament autonòmic ha insistit en reafirmar el dret de la cambra per a legislar en eixa matèria.

Davant el pronunciament del Tribunal Constitucional de declarar inconstitucionals els recursos de les normes valencianes en dret civil, José Ramon Chirivella ha manifestat que des de l’Associació que presideix: “considerem molt greu el pronunciament contrari del Tribunal Constitucional en aquesta matèria que afecta, a la vida civil de totes i tots els valencians i, insistim a fer memòria que en el passat s’han retirat recursos pel Govern respecte de normes elaborades pels parlaments Basc, Català i Andalús”.

Les conseqüències d’este pronunciament negatiu afecten als cinc milions de valencians i valencianes que, a través dels nostres representants polítics, aprovàrem recollir en l’ Estatut la competència per a modificar i desenvolupar un dret civil propi, com el que tenen gallecs, catalans, navarresos, balears, aragonesos i bascos.

A la reunió han assistit també: Lorena Ferrandis Navarro, secretària de l’Associació, i el vicedegà de la facultat de Dret de la Universitat de València, Javier Palao.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here