València, 8 de març de 2017 – Este matí, diputades, diputades i treballadors de la cambra han fet una concentració de quinze minuts, sumant-se així a l’aturada mundial convocada per organitzacions feministes amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. En eixe sentit, el President de Les Corts, Enric Morera, ha llegit una declaració institucional signada per tots els grups i demà continuaran els actes, amb el lliurament de les distincions del parlament a les valencianes de l’any, que han estat proposades per les diferents forces polítiques.

L’acte començarà demà a les 17.30 hores en l’hemicicle i hi haurà música en directe amb la cantant valenciana Eva Dénia, acompanyada al violoncel per Merxe Martínez i en el transcurs de la commemoració es lliuraran deu distincions a deu dones.

Les guardonades d’enguany en Les Corts de les Dones són:

Paca Aguirre Benito, poeta. Premi Internacional de Poesia Miguel Hernández 2010 i Premi Nacional de Poesia 2011.

Neus Campillo Iborra. Catedràtica de Filosofia i investigadora de l’Institut Universitari de la Dona de la Universitat de València.

Concepción Collado Mateo. Advocada. Fundadora i codirectora del seminari permanent per a l’estudi de les Dones de la Universitat d’Alacant.

Nieves Díaz Fernández. Cap de la Unitat d’Oncologia de l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant.

Maribel Doménech Fernández. Catedràtica del Departament d’Escultura de la Facultat de BBAA de València i persona vinculada als moviments de Salvem el Cabanyal.

Guadalupe Ferrer Marassa. Directora Gerent de Casa Caritat.

Mª Dolores Guillamón Fajardo. Presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló.

Francisca Méndez Martínez. Periodista. Premi especial “Cortometrajes por la igualdad”. Premi de l’Ajuntament de València pel seu treball en la prevenció de la violència de gènere.

Marisa Salanova Soria. Catedràtica de Psicologia de les Organitzacions de la Universitat Jaume I de Castelló.

Carmen Serrano Soler. Associació de Pescadores del Palmar.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here