El Centre de Transfusió i les Corts Valencianes celebren la seua última jornada de l’any de donació de sang

0
644

València, 9 de novembre de 2016 – Demà dijous, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) en col·laboració amb les Corts Valencianes celebrarà la seua última campanya d’enguany de donació de sang en el parlament valencià.

Fins a la Plaça de Sant Llorenç es desplaçarà un autobanc per a atendre als treballadors, diputats i visitants de les Corts així com als veïns que desitgen col·laborar amb la seua donació en horari de 9 a 14 hores. Està previst que a primera hora del matí visite l’autobanc el President de la institució, Enric Morera, en un acte de promoció de la campanya de donació de sang.

La col·laboració del Centre de Transfusió i el parlament valencià va començar l’any 2006 i fins hui són quasi 800 les persones que s’han acostat a donar i quasi 100 voluntaris ho feien per primera vegada. A l’autobanc de la plaça de Sant Llorenç solen acudir una mitjana de 40 persones entre donants habituals i nous voluntaris.

El Centre de Transfusió recorda que els requisits per a donar sang són molt senzills: tindre entre 18 i 65 anys, gaudir de bona salut i pesar més de 50 quilos.

El consum diari de sang en els hospitals valencians és de 650 unitats.  Es calcula que més de la meitat dels espanyols rebrà sang o algun hemoderivat al llarg de la seua vida. Per això es tracta d’una responsabilitat de tots.

Les necessitats són cobertes gràcies a la generositat de donants que de forma anònima decideixen col·laborar i millorar així la vida dels pacients. De fet cada donació salva fins a tres vides.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here