València, 21 de novembre de 2017 – Demà, dimecres 22 de novembre, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) en col·laboració amb les Corts Valencianes celebrarà la seua última campanya de donació de sang de l’any.

Fins a la Plaça de Sant Llorenç es desplaçarà un autobanc per a atendre als treballadors, diputats i visitants de les Corts així com als veïns que desitgen col·laborar amb la seua donació en horari de 9 a 14 h.

La col·laboració del Centre de Transfusió i el Parlament Valencià va començar l’any 2006 i fins el dia de hui són quasi 800 les persones que s’han acostat a donar i més de 100 voluntaris ho feien per primera vegada. A l’autobanc de la plaça de Sant Llorenç solen acudir una mitjana de 40 persones entre donants habituals i nous voluntaris.

En l’edició de maig es van presentar 41 persones a donar i tres noves incorporacions a la base de voluntaris, mostra de la importància d’acudir per la visibilitat i conscienciació social.

El Centre de Transfusió recorda que els requisits per a donar sang són molt senzills: tindre entre 18 i 65 anys, gaudir de bona salut i pesar més de 50 quilos.

El consum diari de sang en els hospitals valencians és de 650 unitats. Es calcula que més de la meitat dels espanyols rebrà sang o algun hemoderivat al llarg de la seua vida. Per això es tracta d’una responsabilitat de tots.

Les necessitats són cobertes gràcies a la generositat de donants que de forma anònima decideixen col·laborar i millorar així la vida dels pacients. De fet cada donació salva fins a tres vides.

Esta noticia también está disponible en: Castellano

DEIXAR UN COMENTARI

Escribe tu comentario
Please enter your name here